Oplevering huurwoning

Ontzorgt
Duurzaam
Discreet
Opleveringsgarantie

Oplevering huurwoning

Hoe moet je als huurder je oude huurwoning opleveren? Op deze pagina kunt u informatie, tips en adviezen lezen over het opleveren van een huurwoning.

Er zijn verschillende aanleidingen waarom dit voor u een nuttig artikel is. Misschien gaat u verhuizen. Dan moet u uw oude huurwoning weer in oude staat opleveren. Bij het overlijden van een dierbare of familielid kan het zijn dat u als erfgename de nalatenschap moet verzorgen. Dan is de aanleiding vervelend en heeft u misschien te maken met verdriet of andere emoties. Dan kan dit artikel u helpen in deze moeilijke tijd.

In het volgende artikel nemen we stap voor stap door wat de gebruikelijke procedure is bij het opleveren van een huurwoning.

Stap 1. Alle abonnementen moeten worden opgezegd.

Eventueel vooruit betaalde abonnementen kunnen teruggevorderd worden.

Stap 2. Contact opnemen met de verhuurder of woningcorporatie.

U legt uit wat de situatie is en vraagt zo nodig een voorinspectie aan. Tijdens deze voorinspectie legt de verhuurder/verhuurmakelaar uit wat de eisen zijn voor de oplevering. Is er een opnamestaat aanwezig? Opnamestaat ook wel inspectierapport genoemd is een beschrijving van de woning bij het aangaan van de huurovereenkomst. Vaak moet de woning weer in oude staat opgeleverd worden.

Stap 3. De inboedel

Bij het overlijden van een dierbare kan dit een emotionele gebeurtenis zijn. Sommige spullen kunnen nog een emotionele waarde vertegenwoordigen voor de erfgename. Erfgenamen kunnen aanspraak hebben op dezelfde spullen. Dit kan problemen veroorzaken bij de verdeling van de inboedel.


Tip: Stel een onafhankelijk persoon aan voor de verdeling van de goederen en zorg dat alle spullen een waarde toegekend krijgen. Zo voorkom je dat iemand waardevollere spullen toegekend krijgt dan een ander.

Stap 4. De woning in oude staat opleveren.

Denk hierbij aan vloerverwijdering en weghalen van gordijnrails en lampen. Slijtage door gebruikt hoeft u niet te herstellen. Schade aan de woning moet wel hersteld worden. Had u toestemming van de verhuurder om veranderingen aan te brengen? Bijvoorbeeld bij het verbouwen van de badkamer of keuken. Dan hoeft dit niet hersteld te worden. U kunt dan zelfs een vergoeding vragen aan het einde van de huurovereenkomst. (link juridisch loket.nl)

Bij een verhuizing heeft u mogelijk nog een restboedel. Is dit nog bruikbaar? Dan zijn er verschillende kringlooporganisaties die dit gratis ophalen. Misschien wil de nieuwe bewoner spullen overnemen. Maak hierover een duidelijke prijsafspraak zodat u niet voor verassingen komt te staan. Voor een waardevolle inboedel kunt u eventueel een opkoper zoeken. Klik hier voor inboedel opkoop.

Tip: Een woning leegruimen en schoon opleveren is een tijdrovende klus. Het is ook nog eens fysiek zwaar werk om de inboedel te verwijderen. Daarom kiezen veel mensen ervoor dit uit handen te geven. U kunt er ook voor kiezen om de woning professioneel te laten ontruimen. Er zijn veel bedrijven die woningontruimingen aanbieden. Als u ervoor kiest dit uit handen te geven zoek dan een betrouwbare partner aan wie u de sleutels letterlijk toevertrouwd.

Stap 5. Meterstanden opnemen en doorgeven.

Stap 6. Eindopname.

Als de woning leeg is komt de verhuurder of de verhuurmakelaar langs voor een inspectie. Hij controleert of de is woning opgeleverd zoals afgesproken bij de voorcontrole en u levert alle sleutels in.

Graziella Torcelli
Graziella Torcelli
14:59 26 Oct 21
The company works very reliably, thoroughly and quickly.
Harry Nobel
Harry Nobel
14:10 26 Oct 21
Hanneke Agterberg
Hanneke Agterberg
06:43 11 Oct 21
supersnel antwoord op vragen, mogelijkheden, prijsindicatie, offerte enz.er wordt netjes, correct en hard gewerkt. Prima prijs voor wat geleverd wordt. Top. Geen spijt dat we op deze manier het huis hebben laten ontruimen na overlijden.
Yolanda van Proosdij-Stokhof
Yolanda van Proosdij-Stokhof
16:48 22 Sep 21
Hele aardige mannen. Werken hard en de prijs was ook zeer netjes. Is ook zeer snel gereageerd op de mail. Top bedrijf.

Vraag informatie aan

Voor vragen over onze diensten kunt u onderstaand formulier invullen om uw informatie aan te vragen.

Informatie aanvraag

Woningontruiming door héél Nederland

Wij zijn werkzaam door heel Nederland en in de grensgebieden om uw ontruiming uit te voeren.